Specialist in MKB bedrijfsovernames

KLANTEN AAN HET WOORD

Verkoop snelgroeiend mediabedrijf

Situatie:
Een jong snelgroeiend online mediabedrijf is uitgegroeid tot een speler van formaat in de wereld van online marketing en advertising. Het bedrijf groeit hard in omzet en resultaat. Het heeft diverse groeiscenario’s hoe het verder kan ontwikkelen. De nog relatief jonge eigenaren zoeken een volwaardig (strategisch) partner als overnamekandidaat. Eentje die de verdere groei en kansen wil realiseren door deze overname. De verkopers benaderen ons om hen te begeleiden in de verkoop van hun bedrijf.

Aanpak:
Naast de waardebepaling voeren we een verkort boekenonderzoek uit. We doen een juridische check op het intellectueel eigendom en voeren een verkort onderzoek uit op de fiscale aspecten, financiën en administratie. Vervolgens bereiden we de publicatie van het verkoopprofiel voor. We kiezen voor de brede marktbenadering waarbij we het profiel in ons netwerk uitzetten en de markt benaderen aan de hand van een shortlist met potentiële kandidaten. Dit bedrijf leidt tot een enorme hoeveelheid aan geïnteresseerden.

De fase van kennismakingsgesprekken en oriëntatie op de juiste koper neemt meerdere maanden in beslag. De onderhandelingen met diverse kandidaten vinden plaats in meerdere rondes. Een van de biedingen leidt tot exclusiviteit en tot de uiteindelijke koper. De overname wordt vooral spannend in de fase van de financiering van koper. Maar ondanks de coronacrisis slaagt de financiering en daarmee ook de deal. In nauwe samenwerking met een vakbekwaam advocaat wordt de transactiedocumentatie opgesteld.

Resultaat:
De interesse voor dit mediabedrijf was groot, maar slechts weinigen pasten op alle fronten en de financiering was vanwege het snelgroeiende karakter en het verdienmodel uitdagend. De deal biedt beide partijen veel synergievoordelen en is naar wens van de verkoper.  Onze opdrachtgever is tevreden met het eindresultaat en de deal.

Reactie van onze klant op ons advies:
Jullie mogen trots zijn op het eindresultaat! Dank voor jullie steun en adviezen tijdens het overnametraject.

Meer weten over dit onderwerp?