Specialist in MKB bedrijfsovernames

KLANTEN AAN HET WOORD

Ondernemingsplan / crowdfunding sportspeciaalzaak

Situatie:
Een jonge enthousiaste ondernemer met managementervaring in een sportspeciaalzaak, wil zijn eigen schaats- en skatewinkel opstarten. De winkel wordt geopend in een grote plaats, waar nog niet een dergelijke zaak aanwezig is. Hij wil graag begeleiding bij het schrijven van een ondernemingsplan. Het plan moet dienen als input voor een financieringsaanvraag.

Aanpak:
Na een gesprek spreken we een vaste prijs af voor het opstellen van het ondernemingsplan. Vervolgens komen we in nauwe afstemming tot een compleet concept-plan, inclusief bedrijfsomschrijving, grondige marktanalyse, marktonderbouwing en financiële uitwerking. Na een bespreking zetten we de puntjes op de i. Vervolgens wordt het neergelegd bij enkele banken. Zij wijzen de financiering, ondanks eigen inbreng en inbreng van familie af, mede door de (beperkte) hoogte van de financiering. Wij besluiten vervolgens om samen met de klant een crowdfunding-traject in te gaan.

Resultaat:
Het crowdfunding traject is erg succesvol (binnen 10 dagen volledig gefinancierd). Half december 2012 kan de winkel geopend worden. Precies op tijd om ook nog een groot deel van het schaatsseizoen en de ijsperiode mee te pikken. Ook biedt het plan de ondernemer een grondige richtlijn voor zijn onderneming.

Weten wat wij voor u kunnen betekenen, ook op het gebied van crowdfunding? Neem telefonisch contact met ons op (0513- 436 867) of mail ons direct!

Meer weten over dit onderwerp?