Advisering uitkoop mede-eigenaar signbedrijf

Situatie:
Een signbedrijf heeft drie eigenaren die al vele jaren op een goede manier samenwerken. De onderneming heeft een breed productenaanbod met een hoge servicegraad en beschikt over een stabiele klantengroep. Een van de eigenaren heeft de wens om vanuit zijn eigen visie en capaciteiten de bakens te verzetten buiten de onderneming.. Hij biedt zijn aandeel in de onderneming aan de andere aandeelhouders / ondernemers. Een adviseur die nauw bij de bedrijfsvoering betrokken is, vraagt ons om hen te begeleiden om de ontvlechting goed vorm te geven.

Aanpak:
Eerst wordt met alle drie de ondernemers gesproken om de gevolgen en haalbaarheid zonder de vertrekkende aandeelhouder te toetsen. Als gevolg daarvan wordt door ons ook gekeken naar een passende waarde van de onderneming en de aandelen. Ook  wordt de route voor de ontvlechting met elkaar afgesproken, inclusief de mogelijke financiële afwikkeling en praktische ontvlechting. Er volgen diverse gesprekken om alle partijen op een lijn te krijgen en om tot overeenstemming te komen.  Wij zijn betrokken bij het vaststellen van de afspraken en het opstellen van de koopovereenkomst. Tot slot wordt de ontvlechting notarieel geformaliseerd.

Resultaat:
Na een aantal gesprekken en volgt een positief einde. De ontvlechting van het signbedrijf wordt netjes vormgegeven met een koopsom voor de aandelen inclusief resultaatafhankelijke premie waar alle partijen zich in kunnen vinden. Aangezien partijen elkaar aanvullen in de markt, blijft er een samenwerking om gezamenlijke klanten optimaal te kunnen bedienen. De afspraken worden helder op papier gezet.

  • Meer weten over dit onderwerp?

    Bel of mail voor een vrijblijvende kennismaking met André Everts (06 389 188 90 ).