Specialist in MKB bedrijfsovernames

KLANTEN AAN HET WOORD

Advisering verkoop webshop

Situatie:
Een ondernemer benaderde ons om de mogelijkheden voor verkoop van haar bedrijf te beoordelen. De ondernemer is actief met twee verschillende activiteiten. Beide activiteiten lopen naar tevredenheid en zijn groeiende. De activiteiten zijn qua tijdsbesteding niet meer te combineren. De ondernemer besluit de webshop te koop te zetten. Maar voordat zij het te koop zet, wil zij eerst het bedrijf verkoopklaar maken.

Aanpak:
Na de kennismaking en inventarisatie van de wens van onze klant voeren we een waardebepaling uit.
We bespreken een verkoopstrategie waarmee de ondernemer het lopende jaar mee aan de slag gaat. Het bedrijf wordt zogenoemd verkoopklaar gemaakt. Zo werd er bijvoorbeeld een professioneel fulfilment bedrijf in de arm genomen waarmee voortaan het volledige voorraadbeheer werd uitbesteed.
Na een jaar tijd zijn we opnieuw in gesprek gegaan waarna we het bedrijf actief in de markt hebben gezet. Er meldden zich meerdere geïnteresseerden waarbij er met twee vergevorderde gesprekken plaatsvonden. Eén van deze geïnteresseerden is de koper geworden.

Resultaat:
De duur van de verkoopperiode bedroeg vijf maanden. Het bedrijf is succesvol verkocht. De verkoper heeft nu de handen vrij om zich volledig op één, in plaats van twee, bedrijfsactiviteit(en) te richten. De verkoper is ook blij met de koper nu haar bedrijf in z’n volledigheid over zal gaan en haar klanten zal kunnen blijven bedienen. Het bedrijf heeft ruime groeimogelijkheden en biedt voldoende toekomstperspectief voor de koper. Voor zowel koper als verkoper een win-win situatie!

Bent u ook benieuwd of uw bedrijf verkoopbaar is? Neem nu contact met ons op via e-mail of telefoon (0513-436867). Wij horen graag of wij u kunnen adviseren bij de verkoop van uw bedrijf!

Meer weten over dit onderwerp?