Specialist in MKB bedrijfsovernames

KLANTEN AAN HET WOORD

Advisering verkoop taleninstituut

Situatie:
Wij worden via ons netwerk benaderd door een ervaren ondernemer voor advies over de verkoopmogelijkheden van een bedrijfsonderdeel: een taleninstituut. De ondernemer is actief met drie aan elkaar verwante bedrijfsactiviteiten, maar wil meer niet meer op alle activiteiten tegelijk richten. Zij denkt erover haar taleninstituut te verkopen. Er is al een potentiële koper in beeld. Ze zoekt een adviseur die haar begeleidt bij het verkoopproces en met name bij de onderhandelingen.

Aanpak:
We maken kennis met de ondernemer en luisteren wat haar behoefte is. We toetsen de verkoopbaarheid van de onderneming en bespreken wat er al met de overnamekandidaat is besproken.
We besluiten dat wij in dit traject ons zullen focussen op de waardebepaling en haalbaarheid van de opbrengst waarna wij ons zullen focussen op de onderhandelingen.
Aangezien koper en verkoper elkaar (en het bedrijf) al kennen concentreren de onderhandelingsgesprekken zich al gauw op condities, voorwaarden en prijs. Door de regie te nemen en te houden in het onderhandelingsproces wordt binnen vier maanden het traject, incl. financiering, succesvol afgerond.

Resultaat:
De deal wordt middels een activa-transactie afgerond. Verkoper is tevreden aangezien haar doelstellingen zijn behaald. Zij heeft nu meer tijd en aandacht voor de andere bedrijfsactiviteiten. De koper zet het bedrijf voort en kan met zijn lopende bedrijfsactiviteiten en de gekochte activiteit mooie synergie creëren wat op zijn beurt waarde creëert voor de toekomst.

Dit is de referentie van onze klant:
“Overname in bedrijf heeft veel toegevoegde waarde gehad bij de vlotte verkoop van mijn bedrijf. De inbreng van Leon en André was eerlijk, nuchter en charmant. Ik kan beide heren van harte aanbevelen in overnamezaken”.

Nieuwsgierig geworden wat Overname in bedrijf voor u kan betekenen bij de verkoop van uw bedrijf? Wij komen graag met u in contact en maken vrijblijvend kennis met u om behoefte en wensen te horen. U kunt ons mailen of bellen via 0513-436 867.

Meer weten over dit onderwerp?