Specialist in MKB bedrijfsovernames

KLANTEN AAN HET WOORD

Advisering verkoop softwarebedrijf paramedische zorg

Situatie:
Een ondernemer vindt z’n weg via Google naar ons bedrijf. Na jaren ondernemen nadert de pensioengerechtigde leeftijd. De hulpvraag is of wij de ondernemer willen begeleiden bij de verkoop van het bedrijf. De ondernemer zoekt een passende en geschikte koper en heeft zelf geen opvolger op het oog.

Aanpak:
Na een prettige kennismaking gaan wij aan de slag. Wij beginnen met de waardebepaling van de onderneming. Daarna focussen we samen met de opdrachtgever op de prijsstrategie. Vervolgens gaan we samen met onze klant een lijst met passende potentiële koopkandidaten opstellen. Binnen vier weken na aanvang van de opdracht is het verkoopmemorandum + anoniem verkoopprofiel opgesteld en wordt het bedrijf als zijnde te koop gepubliceerd. Hiervoor maken we zowel gebruik van de online platforms als ons netwerk. Daarna gaan we actief de koopkandidaten benaderen aan de hand van de opgestelde kandidatenlijst.

Binnen vijf dagen volgen er drie gesprekken met serieuze kopers. Een van hen brengt in het gesprek een bod uit en binnen enkele dagen komt een definitieve prijs tot stand. Het bedrijf is binnen twee weken na publicatie onder voorbehoud verkocht.

Omdat de verkoop zo ontzettend snel is gegaan hebben zowel koper als verkoper tijd nodig om onderling het nodige te regelen en te organiseren om de overdracht succesvol te laten verlopen.

Resultaat:
Door een prettige onderlinge band en een hoge mate van vertrouwen is twee maanden later de overdracht een feit. Het bedrijf is in nieuwe vertrouwde handen. Onze opdrachtgever heeft nu de handen vrij om aan een nieuw hoofdstuk in haar leven te beginnen. Meer tijd en aandacht voor andere taken en rollen. En dat was ook de aanvankelijke wens.

Dit is wat onze klant over ons zegt:

“Als je besluit je bedrijf te verkopen, neem dan een specialist in de arm. En als je dat doet, geef hem dan ook je vertrouwen. Leon en André hebben mijn vertrouwen gekregen en hebben mijn vertrouwen niet beschaamd. Leon en André hebben hun deskundigheid getoond. De verkoop is fantastisch gegaan. Zelf hadden wij niet de tijd de verkoop te regelen. Ik adviseer de verkoop uit handen te geven aan de specialist.”

Zoekt u een koper maar heeft u nog geen idee wie dat kan zijn? Bel ons dan op 0513-436867 voor een vrijblijvende kennismaking. Wij bespreken graag met u uw mogelijkheden. Wij horen graag uw wensen voor de toekomst!

Meer weten over dit onderwerp?