Specialist in MKB bedrijfsovernames

KLANTEN AAN HET WOORD

Advisering uitkoop mede-eigenaar engineeringsbedrijf

Situatie:
Een engineeringsbedrijf in de foodsector is een tiental jaren geleden opgericht door twee ondernemers. De onderneming is hard gegroeid tot een succesvolle onderneming met personeel en met aansprekende internationale projecten en klanten. De onderneming bestaat uit een aantal verschillende juridische entiteiten. Een van de ondernemers is tot de conclusie gekomen dat hij weer zelfstandig, zonder personeel, wil opereren. Hij biedt zijn aandeel in de onderneming aan de andere aandeelhouder / ondernemer aan. Het financieel adviesbureau wat nauw bij hen betrokken is, vraagt ons om hen te begeleiden om de ontvlechting goed vorm te geven.

Aanpak:
Met de ondernemers spreken wij over een passende waarde van de onderneming en aandelen. Ook wordt de route voor de ontvlechting met elkaar afgesproken, inclusief de mogelijke financiële afwikkeling. Onderdeel van de ontvlechting is een herfinanciering van het onroerend goed, waarin wij ook mede adviseren. Gezien de verschillende entiteiten en de internationale projecten zitten er wat specifieke fiscale aspecten aan de ontvlechting, waarbij een specialist ingeschakeld wordt. Er volgen diverse gesprekken om alle partijen op een lijn te krijgen en te houden.  Wij zijn betrokken bij het opstellen van de koop- en uittredingsovereenkomsten. Tot slot wordt de ontvlechting notarieel geformaliseerd.

Resultaat:
Na een aantal gesprekken en na input van de definitieve jaarcijfers en een aantal specialisten volgt een positief einde. Hoewel het een spannend en wankel traject was, zijn de ondernemers zonder juridische strijd tot overeenstemming gekomen. De afspraken zijn vervolgens goed op papier gezet.

Citaat van onze klant:
“Overname in bedrijf heeft ons bij de uittreding geholpen. Bedankt voor de steun. Ik waardeer jullie eerlijkheid en vastberadenheid.”

Overname in bedrijf is ervaren in het begeleiden bij het uitkopen van vennoten of medeaandeelhouders. Wilt u weten wat wij in uw situatie kunnen betekenen? Klik dan hier om ons te mailen of bel ons via (0513) 436867.

Meer weten over dit onderwerp?