Specialist in MKB bedrijfsovernames

KLANTEN AAN HET WOORD

Advisering uitkoop familiebedrijf (metaalbedrijf)

Situatie:
Een metaalbedrijf wordt tot en met 2016 gerund door vader en zoon. Samen zijn ze tot de conclusie gekomen dat het een goed moment is dat vader uit het bedrijf, een vennootschap onder firma, zal stappen. Zij zijn al een tijd in gesprek over de invulling van de overdracht, maar komen er niet op goede onderlinge manier uit, ook niet na het inschakelen van derden (administratiekantoor en brancheorganisatie). Zoon meldt zich bij ons voor ondersteuning. Er is discussie over prijs en waarde. Hij voelt de behoefte aan begeleiding en professioneel advies in het traject, want het lijkt vast te lopen.

Aanpak:
Wij inventariseren de situatie, stellen een waardebepaling op en bespreken met zoon aan de hand van de waardebepaling een passende overnamesom. Vervolgens gaan we met hem en zijn vader in gesprek. Vader heeft inmiddels ook een eigen adviseur aangetrokken. Er volgen meerdere gesprekken waarbij wij als adviseur de belangen van onze klant op inhoud bespreken. Daarbij houden we rekening met de belangen en verwachtingen van alle partijen. Ook diverse fiscale aspecten komen aan de orde. Na meerdere gesprekken komen we tot een voorlopige afronding. Wij begeleiden vervolgens het financieringstraject, waarbij gekozen wordt voor een nieuwe financier. Ook zorgen wij voor een passende contractuele afhandeling. Na afwikkeling van de jaarcijfers 2016 wordt de overnamesom definitief vastgesteld.

Resultaat:
Na een aantal toch stevige gesprekken volgt een positief einde. Vader en zoon zijn het eens geworden over de prijs en de gestelde voorwaarden. Daarbij wordt de overname ingevuld door een geruisloze overdracht. Het resultaat is dat de vader tevreden is met de wijze waarmee en waarop hij uit zal treden. Zoon kan met nieuwe energie volledig zelfstandig verder werken aan de onderneming, ondersteund door een passende financiering.

Citaat klant:

Overname in bedrijf heeft ons bij de uittreding van mijn vader uit de onderneming uit de brand geholpen door een verstand van zaken en een heldere aanpak.

Overname in bedrijf is ervaren in het begeleiden bij het uitkopen van vennoten of medeaandeelhouders. Wilt u weten wat wij in uw situatie kunnen betekenen? Klik dan hier om ons te mailen of bel ons via (0513) 436867.

Meer weten over dit onderwerp?