Specialist in MKB bedrijfsovernames

KLANTEN AAN HET WOORD

Advisering koop organisatie kinderopvang

Situatie:
Wij worden via ons netwerk benaderd door een ondernemer die een deel van haar organisatie in de kinderopvang wil overdragen aan een medewerker. Zelf heeft ze al een adviseur, maar ze zoekt voor haar medewerker een passende adviseur. Na een kennismaking worden wij ingeschakeld om de koop, inclusief alles wat daarbij komt kijken, te begeleiden.

Aanpak:
We maken kennis met de koper en luisteren wat haar behoefte is en wat passend is voor haar. We berekenen de waarde van de onderneming en de financiële haalbaarheid en starten de onderhandelingen. In de onderhandelingen vindt er een afslag plaats op de vraagprijs. Vervolgens begeleiden wij bij de contractuele invulling en het financieringstraject, inclusief afstemming met de bank en onderzoek voor mogelijke financiering via crowdfunding. Tegelijkertijd vindt het boekenonderzoek plaats. Op basis van het boekenonderzoek vindt er nog een verlaging plaats de initiële overnamesom wat deels omgezet wordt in een omzetafhankelijke earn-out.

Resultaat:
De overname wordt middels een activa-transactie afgerond. Gaandeweg het traject hebben wij als adviseur steeds meer de regie gekregen over alle aspecten. De financiering wordt succesvol en passend door Verkoper ingevuld. Dit omdat de bank een fors aandeel van Verkoper in de financiering vroeg en de kosten van crowdfunding door partijen relatief hoog gevonden werd. Verkoper heeft nu meer tijd en aandacht voor de andere bedrijfsactiviteiten. De koper zet het bedrijf voort en kan invulling geven aan de gewenste vervolgstap in haar carrière.

Dit is de referentie van onze klant:
Overname in bedrijf heeft mij geholpen bij de overname van een (onderdeel van een) kinderopvangorganisatie. De werkwijze van Overname in bedrijf kan ik als volgt typeren: deskundig, met open en vlotte communicatie, toegankelijk, daarbij doen ze wat ze beloven. Ik ben dan ook zeer tevreden over de begeleiding van Overname in bedrijf tijdens het traject en kan hen van harte aanbevelen!”.

Nieuwsgierig geworden wat Overname in bedrijf voor u kan betekenen bij de koop van uw bedrijf? Wij komen graag met u in contact en maken vrijblijvend kennis met u om uw behoefte en wensen te horen. U kunt ons mailen of bellen via 0513-436 867.

Meer weten over dit onderwerp?