Specialist in MKB bedrijfsovernames

KLANTEN AAN HET WOORD

Advisering bij verkoop inspectie- en onderhoudsbedrijf voor speeltoestellen

Situatie:
Wij worden benaderd door een ervaren ondernemer voor advies bij verkoop van zijn inspectie- en onderhoudsbedrijf voor speeltoestellen. Gezien de leeftijd van de ondernemer is het tijd om een andere partij te zoeken die verder kan met de opgebouwde onderneming. De ondernemer heeft eerst zelf geprobeerd zijn bedrijf te verkopen, maar dit is niet geslaagd. Nu zoekt hij een adviseur die hem begeleidt bij het verkoopproces, inclusief het zoeken van een passende koper, de onderhandelingen en de contractuele afhandeling.

Aanpak:
We maken kennis met de ondernemer en luisteren wat de wensen en behoeften zijn. We toetsen de verkoopbaarheid van de onderneming en komen met een waardebepaling en inschatting van een haalbare verkoopsom. Ook bespreken wij wat er met verschillende partijen gebeurd is wat betreft gesprekken en onderhandelingen. Verder denken wij gezamenlijk na over welke partijen mogelijke koper zouden kunnen zijn. Na vaststelling van de vraagprijs zetten wij de onderneming in de markt. Dit gebeurt via ons netwerk, online en via rechtstreekse benadering van mogelijk passende kopers.  Het zoeken naar een passende koper gaat niet vanzelf. Verschillende geïnteresseerden haken af na gesprekken, mede gezien het specifieke van de business. Nadat een  van de potentiële kopers een dag met verkoper heeft meegedraaid, ontstaat er een klik en enthousiasme en ruimte om tot een passende overname te komen. Vervolgens wordt de overname contractueel door ons afgewikkeld en begeleid.

Resultaat:
De deal wordt middels een activa-transactie afgerond. Verkoper is tevreden aangezien zijn doelstellingen zijn behaald. Hij kan de onderneming geleidelijk overdragen en heeft meer tijd voor andere activiteiten. De koper zet het bedrijf voort en heeft daarmee een passende invulling gevonden voor zijn ambities.  Door de regie te nemen en te houden en onverstoorbaar te zoeken naar een passende koper is binnen negen maanden het traject succesvol afgerond.

Dit is de referentie van onze klant:
“Na enkele vruchteloze pogingen zelf het bedrijf te verkopen, zijn we met André en Leon van Overname in bedrijf in zee gegaan. Overname in bedrijf heeft het verkoopproces in de juiste banen geleid, en wij kunnen nu rustig wennen aan ons pensioen.”

Nieuwsgierig geworden wat Overname in bedrijf voor u kan betekenen bij de verkoop van uw bedrijf? Wij komen graag met u in contact en maken vrijblijvend kennis met u om uw wensen te horen. U kunt ons mailen of bellen via 0513-436 867.

Meer weten over dit onderwerp?