Specialist in MKB bedrijfsovernames

KLANTEN AAN HET WOORD

Advies waardebepaling / verkoop handelsbedrijf

Situatie:
Een jong goed draaiend handelsbedrijf krijgt de vraag van hun grootste leverancier of zij bereid zijn om het bedrijf te verkopen. De ondernemer wenst hulp bij de strategie van een dergelijk verkoopproces en de waarde van (de aandelen) van zijn onderneming.

Aanpak:
Wij voeren gesprekken over de verschillende aspecten die spelen bij dit traject. Het gaat hierbij bijvoorbeeld over de wenselijkheid van een bedrijfsovername, de rol van meewerkende familieleden, maar ook bepaalde fiscale aspecten die van belang zijn door een recente structuurverandering. Daarnaast stellen wij een waarderingsrapport op voor de onderneming, waarmee een uitgangssituatie wordt gecreëerd naar de potentiële koper. Vervolgens voeren wij samen met de ondernemer een gesprek met de potentiële koper.

Resultaat:
Het resultaat voor de ondernemer is een goed beeld van alle aspecten die voor hem belang zijn in het verkooptraject. Ook heeft hij een goed beeld wat de onderneming op het betreffende moment waard is. Op basis van het traject besluit hij om nog zelfstandig door te gaan, omdat er nog veel potentieel in de onderneming zit, wat de toekomstige waarde kan verhogen.

Weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem telefonisch contact met ons op (0513- 436 867) of mail ons direct!

Meer weten over dit onderwerp?