Specialist in MKB bedrijfsovernames

KLANTEN AAN HET WOORD

Advies ontbinding vof (kantoorvakhandel)

Situatie:
Twee ondernemers drijven al jarenlang een kantoorvakhandel in de vorm van een vennootschap onder firma. Door gezondheidsomstandigheden kan één van de twee vennoten zijn activiteiten binnen de onderneming niet voortzetten. Zij willen dan ook de v.o.f. ontbinden, waarbij de overblijvende ondernemer de zaak zal voortzetten. Omdat hun administratiekantoor de expertise niet heeft, worden wij gevraagd om hen hierbij te begeleiden.

Aanpak:
In een gesprek met alle partijen maken we op basis van het vennootschapscontract afspraken over alle aspecten die komen kijken bij de ontbinding van de vof, inclusief alle financiële, fiscale, juridische maar ook praktische aspecten. In samenwerking met onze partner-fiscalist komen we tot een ontbindingsovereenkomst. Na ondertekening van de ontbindingsovereenkomst houden we de vinger aan de pols bij de noodzakelijke wijzigingen (o.a. bank, huurcontract, kamer van koophandel).

Resultaat:
Afspraken en uitgangspunten worden zodanig vastgesteld dat aan de belangen van alle partijen recht gedaan wordt. Mede door onze begeleiding heeft de hele ontbinding van de vof soepel kunnen verlopen.

Weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem telefonisch contact met ons op (0513- 436 867) of mail ons direct!

Meer weten over dit onderwerp?