Specialist in MKB bedrijfsovernames

KLANTEN AAN HET WOORD

Advies koop softwarebedrijf

Advies koop softwarebedrijf

Situatie:
Een ervaren medewerker op een sleutelpositie binnen softwarebedrijf De REE Archiefsystemen, actief op het gebied van software voor archiefsystemen, ziet mogelijkheden om het bedrijf van zijn werkgever over te nemen door middel van een management buy-out (MBO). Zowel koper als verkoper zien hem als een potentiële overnamekandidaat. De koper zoekt begeleiding en advies in het overnametraject.

Aanpak:
Na oriënterende gesprekken met koper en verkoper analyseren en waarderen wij het bedrijf. Dit biedt de uitgangspunten voor de onderhandelingen. We komen tot een intentieovereenkomst. We begeleiden de koper bij het businessplan. Ook regelen en begeleiden wij het volledige financieringstraject en de bijbehorende gesprekken met een aantal banken. Tussentijds voeren wij het boekenonderzoek uit en bespreken dit met de verkoper en zijn adviseur.
Na de laatste afstemming op prijs en voorwaarden begeleiden wij de koper bij het opstellen en afhandelen van de contracten en de benodigde akten.

Resultaat:
Koper heeft na een grondige voorbereiding het bedrijf gekocht waar hij al jaren werkzaam is. Hij is van werknemer nu directeur en eigenaar geworden. De verkoper blijft via een earn-out en een achtergestelde lening betrokken, tevens zal hij nog werkzaam blijven binnen de onderneming.
Koper kan nu zelfstandig de koers verder bepalen van zijn eigen onderneming. Een maand na de overname evalueren wij het traject met de koper. De koop is naar tevredenheid verlopen, de kwalificaties van de klant over onze inzet: open, korte lijnen, to-the-point!

In november 2015 verscheen een artikel waarin de koper en verkoper aan het woord zijn over deze aandelenoverdracht. Hierin wordt gerefereerd aan onze werkzaamheden. Klik hier voor het artikel.

Bovenstaande casus toont het succes aan van een kooptraject met soms lastige elementen, die we toch samen met alle partijen tot een goed einde mochten brengen. Ook advies nodig bij het kopen van een bedrijf? Neem contact met ons op via telefoon (0513-436867) of via e-mail.

(Bron foto: “Noord”, editie november 2015)

Meer weten over dit onderwerp?