Specialist in MKB bedrijfsovernames

KLANTEN AAN HET WOORD

Advies bij verkoop van softwarebedrijf Evry

Advisering en begeleiding bij verkoop van Evry 

Situatie:
De aandeelhouders van Evry en FootFit Software zijn benaderd door Health Cloud Initiative, een portfoliobedrijf met softwareproducten voor GGZ en Paramedie. Ze hebben een bod uitgebracht op de aandelen. Zij zien synergiemogelijkheden en verdere groeikansen voor hun bestaande portfolio (buy & build strategie). De aandeelhouders hadden aanvankelijk geen verkoopplannen, maar willen na lang overwegen en het aanhouden van de bieder en haar investeringsmaatschappij het aanbod uiteindelijk serieus overwegen. Ze vinden het essentieel dat de loyale medewerkers en klanten in goede handen achterblijven. Zij vragen ons advies bij verkoop van softwarebedrijf Evry en om advies en begeleiding in de onderhandelingen en het vervolg dat daar uit voort zal komen. 

Aanpak:
We analyseren de situatie en omdat de partijen al stappen met elkaar hebben gemaakt. Er volgen al gauw diverse gesprekken en onderhandelingsrondes. Na de diverse gesprekken komen de partijen tot een intentieovereenkomst. Wij werken bij het beoordelen van de overeenkomsten nauw met onze klant en een specialist overnameadvocaat samen. Vervolgens gaat Koper over tot het boekenonderzoek. Wij voeren namens de Verkoper een regisserende rol en zorgen dat het boekenonderzoek zo soepel en constructief mogelijk verloopt. Hier slagen we op constructieve wijze in zodat het boekenonderzoek conform planning zonder bijzonderheden wordt afgerond. Tot slot stelt de advocaat van Koper de concept overeenkomsten op, deze beoordelen wij in nauwe samenwerking met de betrokken overnameadvocaat en klant. Nadat iedereen akkoord is op de concept stukken wordt de Koopovereenkomst bij de notaris getekend.

Resultaat:
Deze strategische overname resulteert in een geslaagde overname waarbij de dienstverlening voor de klanten is gewaarborgd binnen een organisatie met kunde en ervaring. Voor de medewerkers veranderd er door de overname niets, behalve een nieuwe aandeelhouder. Verkopers zullen voor een beperkte periode actief betrokken blijven om voor een passende en warme overdracht te zorgen. Verkopers kijken enkele maanden later tevreden terug op ons advies bij verkoop van softwarebedrijf Evry.

Meer weten over dit onderwerp?