Specialist in MKB bedrijfsovernames

KLANTEN AAN HET WOORD

Advies bij verkoop uitzendbureau

Advisering en begeleiding bij verkoop uitzendbureau

Situatie:
De eigenaar van een uitzendbureau heeft zelf een potentiële koper voor zijn uitzendbureau gevonden. Hij heeft behoefte aan advies voor wat betreft de waarde en prijs van de onderneming en begeleiding bij het verdere traject dat nog gaat komen en vraagt ons om hulp. Na een vrijblijvend kennismakingsgesprek en het uitbrengen van een voorstel gaan we de samenwerking met elkaar aan.

Aanpak:
We stellen een advies waardebepaling op en bespreken dit met de Verkoper. In dit gesprek bespreken we een passend tegenbod op een mondeling bod dat kort voor dit gesprek is uitgebracht. Vervolgens werken we ons advies uit in een bieding en gaan we de onderhandelingen aan met de biedende partij. Met deze strategische koper, een groeiende organisatie in de uitzendbranche, komen we tot een intentieovereenkomst. Vervolgens begeleiden we Verkoper in het boekenonderzoek dat Koper samen met haar accountant uitvoert. Tot slot stellen we de Transactiedocumentatie op en wordt de deal en overdracht bij de notaris gerealiseerd en afgerond.

Resultaat:
De onderneming met haar uitzendkrachten, medewerkers en klanten wordt overgedragen aan een strategisch koper. Deze koper kan de verdere groeimogelijkheden en synergievoordelen benutten binnen de groeiende groep met uitzendbureaus. Verkoper blijft nog voor bepaalde tijd actief betrokken om een warme overdracht mogelijk te maken.

Meer weten over dit onderwerp?