Specialist in MKB bedrijfsovernames

KLANTEN AAN HET WOORD

Advies bij verkoop e-commercebedrijf

Advies bij verkoop van e-commercebedrijf Brownies per Post


Situatie:
Overname in bedrijf maakt in november 2021 kennis met een ervaren e-commerce ondernemer, Marjolein Kleine, eigenaar van e-commercebedrijf Brownies per Post. Zij heeft besloten om haar bedrijf na ruim 10 jaar ontwikkeling en groei te verkopen. Het bedrijf heeft een dusdanige omvang en organisatie gekregen dat het niet meer bij haar type ondernemerschap past. Na kennismaking en inventarisatie brengen we een voorstel uit voor advisering en begeleiding bij een volledig verkooptraject.

Aanpak:
Het traject starten we met een analyse en waardebepaling. We beoordelen de verkoopbaarheid, we bepalen de waarde van de onderneming en we maken een inschatting van de verwachte opbrengst.
Vervolgens maken we het informatiememorandum en de teaser klaar waarmee we geïnteresseerden snel kunnen voeden met passende informatie. We benaderen vervolgens de markt via ons landelijke  overnamenetwerk, via de overnameplatforms waar Overname in bedrijf partner van is en we benaderen gericht een aantal strategische partijen. Dit leidt tot diverse geïnteresseerden waar we mee kennismaken. Met één van die geïnteresseerden uit ons netwerk komen we tot verkoop onder voorbehoud van financiering. We informeren de andere geïnteresseerden dat het bedrijf onder voorbehoud is verkocht. Helaas krijgt deze koper met zijn adviseur na meerdere maanden de financiering bij een van de drie grootbanken niet rond. We besluiten in goed overleg het traject met deze koper te beëindigen en benaderen de geïnteresseerden die er nog steeds waren. Een van hen pakt snel door en binnen 3 maanden leiden de onderhandelingen tot de deal en overdracht. Wij voeren namens verkoper de onderhandelingen, stellen de intentieovereenkomst op en begeleiden en adviseren de verkoper bij het boekenonderzoek en het financieringstraject van haar koper. Tot slot stellen we de koopovereenkomst op en zorgen we ervoor dat de transactie wordt gesloten op de dag van levering.

Resultaat:
Het e-commercebedrijf Brownies per Post wordt door Overname in bedrijf circa 10 maanden na de eerste kennismaking verkocht. Overname in bedrijf kijkt met tevredenheid terug op een zeer prettige en succesvolle samenwerking met Marjolein Kleine.

Dit zei onze klant over onze werkzaamheden:
Leon van Overname in bedrijf heeft het verkooptraject van Brownies per Post uitstekend geleid. Ik voelde mij in elke fase van het traject zeer gehoord en begrepen en Leon was duidelijk en realistisch in wat ik verwachten kon. Uiteraard moest ik zelf de belangrijke besluiten nemen maar in het verkooptraject en bijbehorende activiteiten werd ik volledig ontzorgd.  Alles werd heel goed geregisseerd en voorbereid door Overname in bedrijf en ik werd van alle stappen goed op de hoogte gehouden. Bovendien zijn alle afspraken glashelder en wordt alles nageleefd zoals afgesproken. Mijn bedrijf is zo op een hele plezierige manier verkocht aan een nieuwe eigenaar.

Meer weten over dit onderwerp?