Specialist in MKB bedrijfsovernames

KLANTEN AAN HET WOORD

Advies bij strategische aankoop van een transportbedrijf

Advies bij strategische aankoop van transportbedrijf


Situatie:
De directie van familiebedrijf Ridder & De Vries Transporten hebben een aanbod ontvangen om Visser Transport B.V. uit Lauwersoog over te nemen. Deze overname biedt strategisch goede mogelijkheden aangezien beiden actief zijn met het transport van en naar de Waddeneilanden. Ze vragen ons advies voor de waardebepaling, prijsstelling en onderhandelingen.

Aanpak:
Na het waarderen van de over te nemen activiteiten stellen we met opdrachtgever een bieding op. Er zijn een aantal partijen die interesse hebben. Na een aantal gesprekken met de Duitse verkoper Saria Groep komen we vlot tot overeenstemming. We bieden de beste condities en voorwaarden om het transport van en naar de eilanden voor de klanten te waarborgen en voort te zetten.
Wij voeren vervolgens namens de koper het boekenonderzoek uit, stellen de koopovereenkomst samen met de verkoper op en zorgen voor een warme en soepele overdracht.

Resultaat:
Personeel, klanten en de bedrijfsactiviteiten zijn gewaarborgd bij Ridder & De Vries Transporten. Met de overname is de directie erg tevreden omdat ze haar klanten op de eilanden nog beter kunnen bedienen. De organisatie heeft met deze overname nog meer slagkracht en toekomstperspectief gekregen. De overname is voor beide partijen naar tevredenheid afgerond.

Dit zei onze klant over onze werkzaamheden:
Wij hebben met de overname van Visser Transport te Lauwersoog, onderdeel van de Saria Groep, gebruik gemaakt van de diensten van Overname in bedrijf. Wij kunnen dit in twee woorden samenvatten: perfect geregeld!
Directie Ridder & De Vries Transporten B.V.

Meer weten over dit onderwerp?