Specialist in MKB bedrijfsovernames

KLANTEN AAN HET WOORD

Advies bij aankoop Koel- en Vrieshuis Gebr. van Langen

Situatie:
Rien Montsma meldt zich als eigenaar van een transportbedrijf bij ons met de wens om een bedrijf over te nemen. Op den duur liggen zijn ambities bij een andere tak van sport met meer groeimogelijkheden dan in de transport. Hij heeft al wat verkennende gesprekken gevoerd met een koel- en vrieshuis en heeft professioneel advies nodig. Uit de verschillende adviesbedrijven worden wij gekozen om hem professioneel te begeleiden bij de koop van een bedrijf.

Aanpak:
Na akkoord op ons uitgewerkte voorstel, waarin we opnemen welke stappen we kunnen zetten in het overnametraject, starten we met een analyse en waardebepaling en komen wij vervolgens met een bieding. Na de onderhandelingen komen wij tot overeenstemming op de prijs en overige voorwaarden. Vervolgens werken wij samen met Rien aan de financieringsaanvraag en voeren een boekenonderzoek uit. Dit resulteert in een passende en bevredigende uitkomst, ondanks de lastige periode (start van corona-tijdperk). De transactiedocumentatie, inclusief de invulling van de werkzaamheden van de ex-aandeelhouders, wordt opgesteld in samenspraak Els in ’t Veld van MA-Law.

Resultaat:
Verkopers kunnen met een gerust hart de onderneming overdragen aan een passende koper: Rien Montsma. Hij komt met terugwerkende kracht per 1 januari 2020 in de onderneming. Ondertussen werken de verkopers met goede afspraken nog gedurende een bepaalde periode mee in de onderneming. Kortom: een passende overname en win-win voor alle partijen!

Dit zei Rien over onze werkzaamheden:
“WAARDE VOOR JE GELD”
“Na de kennismaking met drie gegadigden voor de advisering van mij in het overname traject van Koel- en Vriesbedrijf Gebr. van Langen heb ik de keuze op Overname in bedrijf laten vallen vanwege de transparante offerte in combinatie met het gecertificeerd lid zijn van de BOBB en hun meerjarige ervaring. Ik heb André gedurende het traject leren kennen als een integer en deskundig persoon. Aangezien je een half jaar intensief samen optrekt is het van groot belang dat de klik aanwezig is, deze was er duidelijk. Er werd hard gewerkt en de afspraken werden nagekomen met de focus op het eindresultaat. Ook de samenwerking met Els van MA Law heb ik als zeer positief ervaren. Ik bedank jullie hartelijk voor het mede mogelijk maken van de transactie.” Rien Montsma

Meer weten over dit onderwerp?