Specialist in MKB bedrijfsovernames

KLANTEN AAN HET WOORD

Advies bij aankoop beddenspeciaalzaak Bos Bedden

Aankoop beddenspeciaalzaak.

Situatie:
Via een accountantskantoor uit ons netwerk meldt zich Rutger Veerman, een jonge en ervaren ondernemer. Onlangs heeft hij een goedlopende online onderneming verkocht en wil een nieuwe uitdaging aangaan door middel van een bedrijfsovername. Vanuit zijn eigen netwerk is een fantastische kans op zijn pad gekomen om een grote beddenspeciaalzaak, Bos Bedden te Nieuwleusen, over te nemen. Hij heeft de eerste gesprekken met verkoper zelfstandig gevoerd. Hij wil nu professionele begeleiding en advies om verder te komen in het traject.

Aanpak:
We starten met een grondige analyse en waardebepaling zodat we goed beslagen ten ijs komen in de gesprekken met verkoper, aangezien er al meerdere gesprekken gevoerd zijn zonder adviseur. Het gesprek met verkoper leidt vlot tot een passende deal. De deal leggen we vast in een intentieovereenkomst. We richten ons vervolgens op de benodigde bancaire financiering. Daarvoor benaderen we de drie grootbanken, twee gaan het gesprek aan. De bank die zich als volwaardig partner opstelt en het beste meedenkt in de financieringsoplossing krijgt uiteindelijk de financiering gegund. Tot slot voeren we ter afronding het boekenonderzoek uit en leggen we de uitkomsten daarvan in de koopovereenkomst vast. Het plotselinge coronavirus dreigt twee dagen voor levering roet in het eten te gooien: de bank van de verkoper heeft maanden nodig om vrijgave van zekerheden te regelen. Na twee maanden uitstel lukt het dan eindelijk waardoor we in goede harmonie bij de notaris de levering van de aandelen kunnen afronden.

Resultaat:
Verkoper gaat met pensioen en Rutger Veerman heeft na een korte inwerkperiode, die vooraf ging aan de overdracht, het roer van de beddenspeciaalzaak stevig in handen.

Dit zei Rutger Veerman over ons:  
Jullie hebben grondige kennis van bedrijfsovernames.
Voor mij een goede keus geweest om dit traject door jullie te laten begeleiden.
Mij hebben jullie hierin deskundig geadviseerd en persoonlijk begeleid.
Ik kijk terug op een fijne samenwerking!

Meer weten over dit onderwerp?