Specialist in MKB bedrijfsovernames

KLANTEN AAN HET WOORD

Advies aankoop internationaal transportbedrijf

Situatie:
Een koper meldt zich als eigenaar van een internationaal transportbedrijf. Hij heeft de kans en mogelijkheid om een collega transportbedrijf over te nemen. Hij heeft de ambitie om een transporteur van formaat te worden. De verkoper wil vanwege zijn leeftijd een stap terugdoen en stoppen met het ondernemerschap. De kans doet zich nu voor koper voor hierin een stap te maken door middel van deze strategische overname. Er zijn wat verkennende gesprekken geweest tussen de twee partijen, nu heeft koper professioneel advies en begeleiding nodig bij deze overname.

Aanpak:
Na akkoord op ons voorstel, waarin we opnemen welke stappen we kunnen zetten in het overnametraject, starten we met een analyse en waardebepaling. Vervolgens brengen we op basis van onze analyse een passende bieding uit. Na de onderhandelingen komen wij tot overeenstemming op de prijs en overige voorwaarden. Vervolgens werken wij samen met koper aan de financieringsaanvraag. Door een prettige samenwerking met de huisbankier van de koper hebben we vlot en tijdig de financiering rond. We voeren een boekenonderzoek uit, rapporteren aan de partijen waarna de deal verder afgerond kan worden.

Resultaat:
Verkoper kan met een gerust hart de onderneming overdragen en zich gaan richten op zijn pensioen en het rustiger aan gaan doen. Hij heeft in de koper een passende koper gevonden die met nieuwe energie beide bedrijven met haar medewerkers en klanten kan voortzetten en uitbouwen. Een win-win situatie voor alle partijen!

Dit zei onze klant over onze werkzaamheden:
“Wij kwamen op een gegeven moment voor de keus een bedrijf over te nemen. Wij hadden hierin zelf geen ervaring, dus op zoek naar een begeleidende partij. Door de boekhouder doorverwezen naar Overname in Bedrijf. Leon heeft direct contact met ons opgenomen, om een kennismakingsgesprek in te plannen en elkaar de wensen voor te leggen.

Sindsdien heeft hij het gehele traject op poten gezet en ons uitstekend geholpen dit traject te voltooien. Leon is punctueel, gedreven, serieus en heeft een duidelijk doel voor ogen.

Zonder Overname in Bedrijf was dit ons allemaal niet op deze manier gelukt. Het kost een paar stuivers, maar die betalen zich zeker terug na voltooiing van een overname.

Meer weten over dit onderwerp?