Specialist in MKB bedrijfsovernames

KLANTEN AAN HET WOORD

Zorgorganisatie particuliere ouderenzorg

Te koop aangeboden: zorgorganisatie particuliere ouderenzorg

Omschrijving | activiteiten:
De onderneming is een zorgorganisatie met woonvoorzieningen voor particuliere ouderenzorg. De onderneming is gevestigd in Noord-Nederland. De onderneming biedt met ruim 30 appartementen zorg voor circa 33 tot 38 bewoners met somatische of psychogeriatrische problematiek. De bewoners kunnen er zowel permanent wonen als tijdelijk voor bijvoorbeeld een revalidatietraject of bij acute thuisproblemen. De onderneming is gecontracteerd zorgaanbieder voor  met name WLZ VPT zorg maar ook voor ZVW zorg.

De onderneming onderscheidt zich door haar excellente kwaliteit zorg, de landelijke en schitterende ligging van de locatie en is als particuliere zorgorganisatie gecontracteerd zorgaanbieder.

Bedrijfsvoering: 
De activiteiten wordt worden vanuit een werkmaatschappij verricht. De aandelen van de werkmaatschappij zijn eigendom van een vastgoed-bv waar het bedrijfspand is ondergebracht. De huur is intercompany geregeld.
De organisatie wordt gevormd door ongeveer 55 vakbekwame zorgverleners en medewerkers. De teams worden aangestuurd door twee teamleiders, De teamleiders staan onder de rechtstreekse leiding van de directie. De directie is eindverantwoordelijke en stuurt met een sterke visie op gastvrijheid, veiligheid en kwaliteit de teams aan.

Reden verkoop:
De huidige eigenaar heeft met bevlogenheid het bedrijf naar het volgende niveau getild en het bedrijf verder klaargemaakt voor de toekomst. Er liggen nog kansen om verder te groeien. Echter, de eigenaar is na circa 10 jaar tot de constatering gekomen dat het voor de toekomst goed zou zijn als er een nieuwe bestuurder directie aan zou treden die voor nieuwe impulsen gaat zorgen. Voor de lange termijn liggen de persoonlijke ambities elders. Verkoper is bereid om via een korte maar warme overdracht de werkzaamheden over te dragen.

Financieel:
Het bedrijf is volwassen en financieel gezond. De omzet 2023 zal naar verwachting uitkomen op indicatief € 3,3 miljoen en op een geschatte EBITDA van circa € 550k.

Transactie:
De voorgenomen transactie betreft de verkoop 100% van de aandelen van de aandelen van de werkmaatschappij waarbij het pand en bijbehorende onroerende zaken van de Vastgoed B.V. gehuurd gaan worden. Overname in bedrijf heeft volledig verkoopmandaat. Op basis van een NDA is er een informatiememorandum beschikbaar bij serieuze interesse.

De gestelde prijs voor de aandelen (cash and debt free)  bedraagt € 2,9 miljoen.

Contactinformatie:
Voor vragen en nadere informatie kunt u contact opnemen met Leon Kooijker via 06-271 459 49 of via e-mail kooijker@overnameinbedrijf.nl.

 

Meer weten over dit onderwerp?