Specialist in MKB bedrijfsovernames

KLANTEN AAN HET WOORD

Winkelbedrijf in exclusieve tuinmeubelen

Te koop aangeboden: winkelbedrijf in exclusieve tuinmeubelen.

OMSCHRIJVING | ACTIVITEITEN:
De onderneming betreft een winkelbedrijf in de verkoop van exclusieve tuinmeubelen. Het bedrijf is gevestigd in Noord-Nederland. Het bedrijf heeft exclusieve distributiecontracten voor het noordelijke deel van het land. De contracten zijn overdraagbaar. Er worden alleen meubelen in het hoge prijssegment van hoge kwaliteit verkocht aan een doorgaans vermogende doelgroep particulieren. Klanten komen uit het hele land en van over de grens voor advies. De onderneming heeft een goed vindbare website met webshop. Zowel de website als -shop heeft vooral een ondersteunende functie in het vindbaar zijn en in het oriëntatieproces van klanten.

BEDRIJFSVOERING:
De bedrijfsactiviteiten worden vanuit een bedrijfspand van circa 1.000 m2 verkoopvloeroppervlakte uitgevoerd. Dit pand zal door Koper van Verkoper gehuurd worden. De regio wordt enkel na ondertekening van NDA bekend gemaakt. De werkzaamheden worden door twee directieleden uitgevoerd. De winkel is 8 maanden per jaar geopend. Dit is een ondernemerskeuze van de huidige directie geweest. Volledige openstelling biedt nadere kansen tot groei. De directie wordt gedurende het seizoen door flexmedewerkers ondersteund in het magazijn en bij bezorgwerkzaamheden. Er is geen personeel in vaste dienst.

REDEN VERKOOP:
De verkoper is na decennialang ondernemerschap om leeftijdsredenen tot de conclusie gekomen dat het tijd is om rustiger aan te gaan doen en om tijd te creëren voor andere privé activiteiten. Verkoper zoekt een passende opvolger die het bedrijf voort wil zetten en de verdere groeimogelijkheden wil benutten.

FINANCIEEL:
Het bedrijf is financieel gezond en biedt mogelijkheden tot verdere groei. De omzet is de laatste vier jaren, 2018-2021, van circa € 500k naar € 950k gegroeid. Ook in 2022 wordt het verwachte omzetniveau vastgehouden.

TRANSACTIE: 
De voorgenomen transactie betreft de verkoop van activa, waaronder de inventaris, handelsvoorraad en benodigde immateriële activa zoals de website en handelsnaam. Overname in bedrijf heeft volledig verkoopmandaat. Op basis van een NDA is er een informatiememorandum beschikbaar bij serieuze interesse. De gestelde prijs voor de activa bedraagt € 475.000 bij een voorraadwaarde van afgerond € 350k.

Deze transactie is zowel interessant voor strategische partijen als voor MBI kandidaten.

CONTACTINFORMATIE:
Voor vragen en nadere informatie kunt u contact opnemen met Leon Kooijker via 06-271 459 49 of via kooijker@overnameinbedrijf.nl.

Meer weten over dit onderwerp?