Specialist in MKB bedrijfsovernames

KLANTEN AAN HET WOORD

Totaalinstallateur in Friesland

Te koop aangeboden: totaalinstallateur in Friesland

OMSCHRIJVING | ACTIVITEITEN:
De onderneming is een totaalinstallateur en is gevestigd in Friesland. Het bedrijf hoofdzakelijk actief in de renovatiemarkt qua type werkzaamheden. Men is actief met verschillende installatietechnische zaken zoals CV’s, gas-, water- en elektrische installaties tot sanitair, zonne-energie en (hybride) warmtepompen. PV-panelen worden doorgaans uitbesteed. Het merendeel van de omzet wordt gerealiseerd in de zakelijke markt. Zo doet men onder andere terugkerende projecten voor scholen, kinderopvangorganisaties, een aantal woningbouwcorporaties en een aantal bouwbedrijven. Daarnaast doet men ook particuliere werkzaamheden. Circa 70-75% van de omzet wordt gerealiseerd in de zakelijke markt.

BEDRIJFSVOERING:
De bedrijfsactiviteiten worden vanuit een werkmaatschappij verricht. Het bedrijfspand is eigendom van de verkopende holding B.V. en zal verhuurd worden aan de koper. De organisatie wordt gevormd door een team van 11 medewerkers, waarvan 8 monteurs. De directie is actief met de dagelijkse aansturing, planning, administratie,  personeelszaken en financiën. De calculatie en werkvoorbereiding wordt door twee kantoormedewerkers uitgevoerd.

REDEN VERKOOP:
De huidige eigenaar is na meerdere decennia ondernemerschap toe aan een  stap terug doen. Verkoper zoekt een passende partij om de onderneming verder door te laten groeien. Daarbij is verkoper bereid om via een warme overdracht de werkzaamheden over te dragen, maar niet om voor de lange termijn (> 1 jaar) werkzaam te blijven.

FINANCIEEL:
Het bedrijf is volwassen en financieel gezond. Het behaalde in 2021-2023 een omzet van € 2,1 – 2,3 miljoen per jaar. De niet genormaliseerde EBITDA 2023 bedroeg € 164k inclusief € 50k aan interne huurkosten voor de inventaris die nog eigendom zijn van de holding. Voor de komende maanden zit er indicatief € 575k omzet vanuit geplande projecten in de pijplijn.

TRANSACTIE:
De voorgenomen transactie betreft de verkoop 100% van de aandelen van de onderneming. Overname in bedrijf heeft volledig verkoopmandaat. Op basis van een NDA is er een informatiememorandum beschikbaar bij serieuze interesse.

De vraagprijs voor de aandelen (cash and debt free) bedraagt € 750.000.

MOGELIJKE KOPERS:
Deze transactie is strategisch voor andere installatiebedrijven interessant. Ook voor een MBI-kandidaat met voldoende eigen inbreng en met de noodzakelijke kennis en ervaring kan dit een interessante propositie zijn.

MEER INFORMATIE:
Neem voor meer informatie contact op met Leon Kooijker, 06-27145949, kooijker@overnameinbedrijf.nl.

Meer weten over dit onderwerp?