Ter overname: groothandel in reinigingsmiddelen

Ter overname: groothandel in reinigingsmiddelen

Omschrijving / activiteiten
De onderneming is een groothandel in reinigingsmiddelen, -materialen, -machines en -toebehoren. Het bedrijf levert haar producten o.a. aan zorginstellingen, scholen, sportverenigingen, handels- en industriebedrijven en gemeentelijke instellingen. Het bedrijf heeft een ruim magazijn waar in hoofdlijnen de volgende productgroepen op voorraad liggen: chemie, papier, plastic en schoonmaakmaterialen.

Het unieke van deze groothandel in reinigingsmiddelen is een eigen lijn chemische producten, biologisch afbreekbaar, die ze voert en ze onderscheidt zich hiermee. Deze lijn reinigingsmiddelen zijn op eigen recept en worden extern gefabriceerd. Ook is het bedrijf dealer van een aantal merken.

Bedrijfsvoering
De bedrijfsactiviteiten worden vanuit een werkmaatschappij verricht. Het bedrijfspand is eigendom van de verkopend aandeelhouder. Het is voor de Koper mogelijk dit bedrijfspand van Verkoper te huren. De organisatie wordt gevormd door twee meewerkende directieleden (commercie/verkoop en administratie) en twee deeltijd medewerkers. De medewerkers zijn verantwoordelijk voor administratie en voor magazijn en bezorging.

Reden verkoop
De huidige eigenaar is op een leeftijd aangekomen waarop hij het bedrijf wil overdragen aan een passende partij. Daarbij is verkoper bereid om via een warme overdracht de werkzaamheden over te dragen en om langere periode mee te blijven werken.

Financieel
Het bedrijf is volwassen, financieel gezond en stabiel. Het behaalde in 2019 en 2020 een omzet van respectievelijk € 620.000 en € 716.000. De EBITDA in die periode op basis van normalisaties (met o.a. hogere huur ad € 15k) 53K en 76K. Het is geen investeringsgevoelig bedrijf.

Transactie
De voorgenomen transactie betreft de verkoop 100% van de aandelen van de onderneming. Overname in bedrijf heeft volledig verkoopmandaat. Op basis van een NDA is er een informatiememorandum beschikbaar bij serieuze interesse.

De vraagprijs voor de aandelen (cash and debt free) bedraagt € 425.000.

Deze transactie is zowel voor strategische partijen als voor MBI kandidaten, met gevoel voor sales en relatiebeheer, interessant.

  • Meer weten over dit onderwerp?

    Bel of mail voor een vrijblijvende kennismaking met Leon Kooijker (06 271 459 49).