Ter overname: allround installateur Friesland

Ter overname: allround installateur Friesland

 

Omschrijving activiteiten
De onderneming is een allround installateur in Friesland en regionaal actief. De onderneming heeft een goede uitstraling en staat qua naam goed bekend. De onderneming biedt haar diensten aan op zowel de particuliere als de zakelijke markt. De strategische focus van het bedrijf ligt op duurzaamheid, efficiency en kwaliteit.

De klant is zowel particulier als zakelijk. Zakelijk zijn er duurzame samenwerkingsverbanden met aanneembedrijven. Qua verkoop is de omzet gespreid over de diverse diensten zoals serviceabonnementen, service & onderhoud, storing en reparatie, vervanging, dakwerk en installatie van duurzame oplossingen.

Bedrijfsvoering
De bedrijfsactiviteiten worden vanuit een werkmaatschappij verricht. Het bedrijfspand is eigendom van een bovenliggende aandeelhouder en zal verhuurd worden aan de koper. De organisatie wordt gevormd door een zelfstandig opererend team van ruim 20 medewerkers en is qua processen en werkwijze met haar tijd meegegaan. De directeur is nog actief met de dagelijkse aansturing en met verkoopactiviteiten.

Reden verkoop
De huidige eigenaar is na meerdere decennia werkzaam te zijn geweest als ondernemer toe aan een stap terug te doen en zoekt een passende partij om de onderneming verder door te laten groeien. Daarbij is verkoper bereid om via een warme overdracht de werkzaamheden over te dragen.

Financieel 
Het bedrijf is volwassen, financieel gezond en stabiel groeiende. Het behaalde in 2018-2020 een omzet van respectievelijk € 3.0 mio, € 3.2 mio en € 3.3 mio. De EBITDA in die periode bedroeg € 94k, € 246K en € 287K. Het gemiddelde investeringsniveau bedroeg historisch € 40K. De komende jaren ligt het verwachte investeringsniveau op hetzelfde niveau.

Transactie
De voorgenomen transactie betreft de verkoop 100% van de aandelen van de onderneming. Overname in bedrijf heeft volledig verkoopmandaat. Op basis van een NDA is er een informatiememorandum beschikbaar bij serieuze interesse.

De gestelde prijs voor de aandelen (cash and debt free) bedraagt € 1.500.000.

Deze transactie is strategisch voor andere installatiebedrijven interessant. Ook voor een MBI-kandidaat met de noodzakelijke kennis, ervaring en kapitaal kan dit een interessante propositie zijn.

  • Meer weten over dit onderwerp?

    Bel of mail voor een vrijblijvende kennismaking met Leon Kooijker (06 271 459 49).