Ter overname aangeboden: handelsbedrijf in keramiekovens

Omschrijving:
Verkoop- en handelsbedrijf in de verkoop van ovens zoals keramiek-, smelt-, smeed-, laboratorium-, glas- en industrieovens. Verder is er productie van een eigen lijn en handel in keramiekovens. Afnemers zijn divers, er wordt geleverd aan zowel particulieren als bedrijven, instellingen en scholen. De ovens worden geïmporteerd vanuit het buitenland en meestal rechtstreeks geleverd bij de klant. Hierdoor heeft het bedrijf een lage voorraadpositie. De unieke en eigen ontworpen lijn met ovens wordt in Nederland vervaardigd.

Bedrijfsvoering:
De bedrijfsactiviteiten van de eenmanszaak worden in drie dagen per week door de huidige eigenaar uitgevoerd. Er is geen personeel. De activiteiten bestaan uit de commerciële werkzaamheden zoals inkoop, verkoop en het verlenen van service en advies aan klanten. De bedrijfsvoering wordt vanuit huis gevoerd met een kleine showroom voor particuliere klanten. Dit is voor de handel echter geen noodzaak. Bedrijf kan op elke willekeurige andere vestigingsplaats worden voortgezet. De handel vindt plaats via de website en internet. De SEO-positie op de website is zorgvuldig opgebouwd en is zeer goed. De Google-ranking is uitstekend.

Cijfers:
Het bedrijf behaalde de laatste boekjaren een omzet van € 403K in 2015 tot € 550K in 2017. Op basis van de eerste maanden 2018 is de verwachting dat deze omzet blijft toenemen. De onderneming is ruimschoots winstgevend.

Reden verkoop:
De onderneming is onder de huidige eigenaar 9 jaar geleden gestart en tot een volwassen bedrijf met gunstig en groeiend toekomstperspectief uitgegroeid. De reden voor verkoop is gelegen in de leeftijd van de huidige eigenaar die het rustiger aan wil gaan doen.

Mogelijke redenen om te kopen:

  • Strategische uitbreiding activiteiten in de branche;
  • Particulier of bestaand ondernemer met commerciële vaardigheden met bij voorkeur basale technische kennis die nieuwe uitdaging zoeken en een gezond en goedlopende onderneming met groeimogelijkheden willen kopen.

Prijs:
De prijs voor de activa en goodwill is nog nader te bespreken met Verkoper. De overname zal worden vormgegeven als een activa transactie. Verkoper wil een beperkte periode betrokken blijven.

Contactinformatie:
Overname in bedrijf
L.D. (Leon) Kooijker RAB
Telefoon: 06-27145949
E-mail: kooijker@overnameinbedrijf.nl
www.overnameinbedrijf.nl

  • Meer weten over dit onderwerp?

    Bel of mail voor een vrijblijvende kennismaking met Leon Kooijker (06 271 459 49).