Ter overname aangeboden: adviesbureau in energie, telecom en internet

Omschrijving:
Onafhankelijk adviesbureau richt zich op het adviseren van mkb bedrijven bij totaaloplossingen met betrekking tot energie-, telecom- en internetcontracten. De adviezen hebben betrekking op mobiele en vaste telefonie, energie, internet en dataverkeer. Als zakelijk adviesbureau heeft men diverse partnerships met bekende aanbieders. Het bedrijf is alleen actief in het B2B segment. Het bedrijf is in het bezit van een unieke lijst van circa 40.000 einddata van contracten. Hiervan zijn 28.000 complete einddata. De overige einddata zijn incompleet.

Bedrijfsvoering:
De ondernemingsactiviteiten vinden plaats in een BV en een VOF. Het werk wordt door een tweetal directieleden en een ondersteunend team van twee medewerkers uitgevoerd. De activiteiten leiden tot inkomsten uit terugkerende omzet uit grootverbruikcontracten en servicecontracten, en uit eenmalige afsluit- en besparingsprovisie.

Cijfers:
Het bedrijf is jong en biedt veel groeimogelijkheden. Het behaalde in 2017 en 2018 een samengevoegde omzet van circa € 270.000. De laatste twee jaren hebben organisatorisch in het teken gestaan van structuurwijzigingen en organisatorische ontwikkelingen. Er is nog geen sprake van overwinst.

Reden verkoop:
De eigenaren hebben in enkele jaren de onderneming opgebouwd tot wat het nu is. Zij hebben de wens zich op nieuwe activiteiten te richten. Zij zoeken een partij die in staat is de benodigde groei te realiseren en de formule verder te ontwikkelen.

Mogelijke redenen om te kopen:
–        Strategische uitbreiding van de activiteiten;
–        Strategische verdieping in de bedrijfsketen;
–        Particulier of bestaand ondernemer met commerciële vaardigheden die nieuwe uitdaging zoekt en een onderneming met groeimogelijkheden willen kopen.

Prijs:
De prijs is vastgesteld op € 275.000. De overname zal worden vormgegeven als een activa transactie en/of als aandelentransactie. Verkoper wil een beperkte periode betrokken blijven.

Contactinformatie:
Leon Kooijker
Tel: 06-27145949
E-mail:  kooijker@overnameinbedrijf.nl
Website: www.overnameinbedrijf.nl

  • Meer weten over dit onderwerp?

    Bel of mail voor een vrijblijvende kennismaking met Leon Kooijker (06 271 459 49).