Ter overname aangeboden: goedlopend productiebedrijf in gevelelementen

Omschrijving:
Een productiebedrijf in gevelelementen in Noord-Nederland. Toeleverancier in de bouw. Het bedrijf levert hoofdzakelijk aan montagebedrijven waarbij het product grotendeels in de renovatiemarkt wordt gebruikt. Zij hebben een vaste klantenkring door heel Nederland. Het bedrijf onderscheidt zich door haar kleinschaligheid en flexibiliteit in de productie waardoor zij snel kunnen leveren.

Bedrijfsvoering:
De bedrijfsactiviteiten worden vanuit een werkmaatschappij verricht. Het werk wordt door 6 medewerkers uitgevoerd. De onderneming wordt gerund door de eigenaar en met een team van zes personen is het snel schakelen met korte lijnen.

Cijfers:
Het behaalde de laatste twee boekjaren een omzet van gemiddeld € 1,5 miljoen met een brutomarge van € 535.000- € 606.000 en EBITDA van € 163.000 en € 168.000. Het bedrijf heeft nog verdere groeipotentie.

Reden verkoop:
De Verkoper heeft de wens om zijn horizon te verbreden met andere bedrijfsmatige activiteiten. Het Bedrijf is toe aan een volgende levensfase met een ander type ondernemer-directeur.

Mogelijke redenen om te kopen:

  • Strategische uitbreiding activiteiten;
  • Strategische verdieping in de bedrijfsketen;
  • Particulier of bestaande ondernemer die nieuwe uitdaging zoeken en een goedlopende onderneming met groeimogelijkheden wil kopen.

Prijs:
De prijs voor de aandelen (cash and debt free) is vastgesteld op € 750.000.

Contactinformatie:
Overname in bedrijf
Leon Kooijker, overnameadviseur mkb
Telefoon: 06-27145949
E-mail: kooijker@overnameinbedrijf.nl
Website: www.overnameinbedrijf.nl

  • Meer weten over dit onderwerp?

    Bel of mail voor een vrijblijvende kennismaking met Leon Kooijker (06 271 459 49).