Te koop: productiebedrijf en toeleverancier bouw

Omschrijving:
Een productiebedrijf en toeleverancier in de bouw, landelijk actief met de productie van kunststof producten. Zij leveren hoofdzakelijk aan montagebedrijven waarbij het product grotendeels in de renovatiemarkt wordt gebruikt. Zij hebben een vaste klantenkring. Het bedrijf onderscheidt zich door haar kleinschaligheid en flexibiliteit in de productie waardoor zij snel kunnen leveren.

Bedrijfsvoering:
De bedrijfsactiviteiten worden vanuit een werkmaatschappij verricht. Het werk wordt door 5 fte aan medewerkers uitgevoerd. De onderneming wordt gerund door de eigenaar en met een team van vijf personen is het snel schakelen met korte lijnen.

Cijfers:
Het bedrijf is groeiende. Het behaalde de laatste twee boekjaren een omzet van € 1,05 – € 1,5 miljoen met een brutomarge van € 418.000- € 535.000 en EBITDA van € 125.000 en € 163.000. In 2018 is er een omzetverwachting van € 1,55 miljoen met een brutomarge van € 600.000 en een EBITDA van € 178.000. Het bedrijf heeft nog verdere groeipotentie.

Reden verkoop:
De Verkoper heeft de wens om zijn horizon te verbreden met andere bedrijfsmatige activiteiten. Het Bedrijf is toe aan een volgende levensfase met een ander type ondernemer-directeur.

Mogelijke redenen om te kopen:

  • Strategische uitbreiding activiteiten;
  • Strategische verdieping in de bedrijfsketen;
  • Particulier of bestaande ondernemer die nieuwe uitdaging zoeken en een goedlopende onderneming met groeimogelijkheden wil kopen.

Prijs:
De prijs voor de aandelen (cash and debt free) is vastgesteld op € 750.000.

Contactinformatie:
Overname in bedrijf
Leon Kooijker, overnameadviseur mkb
Telefoon: 06-27145949
E-mail: kooijker@overnameinbedrijf.nl
Website: www.overnameinbedrijf.nl

  • Meer weten over dit onderwerp?

    Bel of mail voor een vrijblijvende kennismaking met Leon Kooijker (06 271 459 49).