Specialist in MKB bedrijfsovernames

KLANTEN AAN HET WOORD

Interieurbouwer in Noord-Nederland

Te koop aangeboden: interieurbouwer in Noord-Nederland.

OMSCHRIJVING | ACTIVITEITEN:
De onderneming is een interieurbouwer gevestigd in Noord-Nederland, vooral regionaal en in het noorden actief. De onderneming maakt voor zowel zakelijke klanten als particulieren maatwerk interieurs en keukens. Opdrachten komen via interieurontwerpers of architecten uit het netwerk of rechtstreeks via zakelijke en particuliere klanten. De onderneming onderscheidt zich door haar maatwerk, kwaliteit en kleinschaligheid waardoor er kwalitatief hoogwaardige producten vervaardigd kunnen worden.

BEDRIJFSVOERING:
De bedrijfsactiviteiten worden vanuit een werkmaatschappij verricht. Het bedrijfspand is eigendom van een bovenliggende aandeelhouder en zal verhuurd worden aan de koper. De organisatie wordt gevormd door een zelfstandig opererend team van een 5-tal medewerkers. De directie is actief met de dagelijkse aansturing, met verkoopactiviteiten, calculatie en administratie. Het bedrijf heeft een platte organisatiestructuur en een nuchtere cultuur van doorpakken.

REDEN VERKOOP:
De huidige eigenaar is, na meerdere jaren werkzaam te zijn geweest als ondernemer, toe andere activiteiten zonder personeel en zoekt een passende partij om de onderneming verder door te laten groeien en die bij de cultuur van het bedrijf past. Daarbij is verkoper bereid om via een korte maar warme overdracht de werkzaamheden over te dragen.

FINANCIEEL:
Het bedrijf is volwassen en financieel gezond. De omzet is groeiende en zal naar verwachting komend jaar uitkomen op indicatief € 1 miljoen. Qua EBITDA was 2021 een heel goed jaar. Door hogere personeelskosten in 2022 en een voorzichtige omzetgroei in de prognose hebben we voor 2022 een genuanceerd en voorzichtig beeld gecreëerd. Er wordt een EBITDA van indicatief € 130k verwacht.

TRANSACTIE: 
De voorgenomen transactie betreft de verkoop 100% van de aandelen van de onderneming waarbij Koper het bedrijfspand zal huren van Verkoper. Overname in bedrijf heeft volledig verkoopmandaat. Op basis van een NDA is er een informatiememorandum beschikbaar bij serieuze interesse.
De vraagprijs voor de aandelen (cash and debt free) bedraagt € 425.000.
Deze transactie is strategisch voor andere interieurbouwers interessant. Verder kan dit ook voor een MBI-kandidaat met de noodzakelijke kennis van het vak, ervaring en kapitaal een interessante propositie zijn.

CONTACTINFORMATIE:
Voor vragen en nadere informatie kunt u contact opnemen met Leon Kooijker via 06-271 459 49 of via kooijker@overnameinbedrijf.nl.

Meer weten over dit onderwerp?