Specialist in MKB bedrijfsovernames

KLANTEN AAN HET WOORD

Drankenspeciaalzaak – slijterij

Te koop aangeboden: Drankenspeciaalzaak – slijterij in Noord-Nederland.

Omschrijving:
Het bedrijf is actief als onafhankelijke drankenspeciaalzaak c.q. slijterij. Het is gevestigd in een middelgroot dorp in Drenthe. De bedrijfsactiviteiten bestaan uit de verkoop van wijnen, whisky’s, bieren en sterke dranken, en aanvullend uit diverse diensten. De slijterij is erg klant- en servicegericht. Daarbij beschikt de drankenspeciaalzaak over een breed assortiment van wijnen, speciale bieren en whisky’s. Aanvullende diensten zorgen voor extra omzet. De slijterij heeft een loyale vaste klantenkring.

Bedrijfsvoering:
De bedrijfsactiviteiten worden door de huidige eigenaren uitgevoerd, zonder personeel. De slijterij is gevestigd in een net winkelpand met gratis parkeerruimte voor de deur. De winkel werkt waar mogelijk samen met andere lokale ondernemers. Er zijn mogelijkheden voor verdere groei.

Cijfers:
Het bedrijf behaalt in 2021 een omzet van circa € 570.000 (laatste prognose). De onderneming is door focus op assortiment, klantgerichtheid en aanbieden van aanvullende diensten sterk gegroeid in de afgelopen jaren. De onderneming is ruim winstgevend.

Reden verkoop:
De reden voor verkoop is gelegen in andere ambities van de huidige eigenaren.

Mogelijke redenen om te kopen:

  • Ondernemer die de drankenspeciaalzaak verder wil uitbouwen.
  • Kans voor een (ervaren) kracht in de slijterijwereld (van loondienst naar ondernemer).
  • Strategische uitbreiding activiteiten in de branche (vestiging).

Prijs:
De vraagprijs voor de onderneming inclusief voorraad, inventaris en goodwill bedraagt € 165.000. Voor de eigenaar is een passende koper van belang die de onderneming op een vergelijkbaar niveau voortzet. De overname zal worden vormgegeven als een activa transactie. Het pand wordt gehuurd van een derde.

Meer weten over dit onderwerp?

Menu