Specialist in MKB bedrijfsovernames

KLANTEN AAN HET WOORD

Totaalinstallateur in Noord Nederland

Ter overname aangeboden: Totaalinstallateur in Noord Nederland.

OMSCHRIJVING | ACTIVITEITEN:
De onderneming is een totaalinstallateur in Noord Nederland en regionaal actief. De onderneming heeft een goede naam en uitstraling en werkt voor een trouwe klantenkring. Door de diversiteit aan opdrachtgevers in de particuliere en zakelijke markt is het werk afwisselend en uitdagend. Het bedrijf installeert en onderhoudt de technische installaties in zowel bestaande als in nieuwbouw- woningen en utiliteit. Alle installatietechnische zaken van CV, gas-, water- en elektrische installaties tot sanitair, zonne-energie, tot (hybride) warmtepompen en alarminstallaties worden uitgevoerd.

BEDRIJFSVOERING:
De bedrijfsactiviteiten worden vanuit een werkmaatschap verricht. Het bedrijfspand is eigendom van een bovenliggende aandeelhouder en kan eventueel verhuurd worden aan de koper, echter koop zonder huur van het bedrijfspand heeft de voorkeur. De organisatie wordt gevormd door een leuk team van circa 20 enthousiaste en betrouwbare medewerkers. De directie is actief met de dagelijkse aansturing, met verkoopactiviteiten en administratie. Het bedrijf heeft een platte organisatiestructuur en is service- en kwaliteit gericht en toekomstbestendig door de focus op een leefomgeving waar duurzame en schone energiebronnen een belangrijke rol spelen.

REDEN VERKOOP:
De huidige eigenaar is, na decennia werkzaam te zijn geweest als ondernemer, toe aan een stap terug doen en zoekt een passende partij om de onderneming verder door te laten groeien. Daarbij is verkoper bereid om via een warme overdracht de werkzaamheden over te dragen en indien gewenst nog (deels) te blijven werken.

FINANCIEEL:
Het bedrijf is volwassen, financieel gezond en stabiel. Het behaalde in 2020-2022 een omzet van respectievelijk € 2,8 mio, € 3,0 mio en € 3,7 mio. De EBITDA in die periode bedroeg € 299k, € 297k en € 498k. Voor 2023 wordt een omzet van circa € 3.2 mio met 11% EBITDA verwacht. Begin 2023 zit er voor circa € 1,3 mio omzet vanuit onderhanden werk projecten in de planning.

TRANSACTIE:

De voorgenomen transactie betreft de verkoop 100% van de aandelen van de onderneming. Overname in bedrijf heeft volledig verkoopmandaat. Op basis van een NDA is er een informatiememorandum beschikbaar bij serieuze interesse. De gestelde prijs voor de aandelen (cash and debt free) bedraagt € 1.600.000.

MOGELIJKE KOPERS:
Deze transactie is strategisch vooral voor andere installatiebedrijven interessant. Ook voor een MBI-kandidaat met de noodzakelijke kennis, ervaring en kapitaal kan dit een interessante propositie zijn.

MEER INFORMATIE:
Neem voor meer informatie contact op met André Everts, 06-38918890, everts@overnameinbedrijf.nl

Meer weten over dit onderwerp?