Ter overname aangeboden: verhuurbedrijf materieel zakelijke markt

Omschrijving | Activiteiten
De onderneming is actief als verhuurbedrijf met materieel voor de zakelijke markt en is specialist in mobiele energie. Er wordt materieel verhuurd voor het leveren van perslucht, elektriciteit, luchtbehandeling (verwarmen, drogen), lichtmasten en ander materieel zoals kantoorcontainers, hekken en toiletunits en meer. Klanten zijn bedrijven en instanties in de zakelijke markt, actief in een verscheidenheid aan branches. Ongeveer de helft van de klanten zijn actief in de industriële markt. Het bedrijf is in bezit van een kwalitatief hoogwaardige en jonge vloot. Men heeft altijd gekozen voor kwaliteit en service, wat resulteert in een degelijk en financieel gezond bedrijf.

Bedrijfsvoering
De bedrijfsactiviteiten worden vanuit een werkmaatschappij verricht. De werkzaamheden worden door een kleinschalig team medewerkers en directie uitgevoerd.

Reden verkoop
De huidige eigenaar is na meerdere decennia toe aan een stap terug te doen en zoekt een passende partij om de onderneming verder door te laten groeien. Daarbij is verkoper bereid om via een warme overdracht de werkzaamheden over te dragen.

Financieel
Het bedrijf is volwassen, financieel gezond en stabiel groeiende. Het behaalde in 2018 en 2019 een omzet van € 1.643k respectievelijk € 1.677k met een EBITDA van € 619k en 754k. Het gemiddelde investeringsniveau bedraagt historisch € 210k. De komende jaren ligt het verwachte investeringsniveau lager.

Transactie
De voorgenomen transactie betreft de verkoop 100% van de aandelen van de onderneming. Verkoper is bereid een warme overdracht te realiseren na de transactie. Overname in bedrijf heeft volledig verkoopmandaat. Op basis van een NDA is er een informatiememorandum beschikbaar bij serieuze interesse.

Contactinformatie
Voor vragen en nadere informatie kunt u contact opnemen met:
Leon Kooijker
Telefoon: 06-27145949
E-mail: kooijker@overnameinbedrijf.nl

  • Meer weten over dit onderwerp?

    Bel of mail voor een vrijblijvende kennismaking met Leon Kooijker (06 271 459 49).