Speciaalzaak in kaas en andere delicatessen

Te koop aangeboden:  Speciaalzaak in kaas en andere delicatessen.

Omschrijving:
Het bedrijf is actief als speciaalzaak in kaas en andere delicatessen. Het is gevestigd in een middelgroot dorp in Drenthe. De bedrijfsactiviteiten bestaan uit de verkoop van kaas, noten, chocola, worsten, tapas en andere delicatessen. De winkel is erg kwaliteits- en servicegericht. Dit resulteert onder andere in een enorme groei in verkoop van cadeaumanden en -pakketten. De speciaalzaak heeft een loyale vaste klantenkring.

Bedrijfsvoering:
De bedrijfsactiviteiten worden door de huidige eigenaar uitgevoerd waarbij er parttime op payrollbasis een medewerker wordt ingezet. De winkel is gevestigd in een net winkelpand met gratis parkeerruimte voor de deur. De winkel werkt waar mogelijk samen met andere speciaalzaken. Recent is een koeling vernieuwd. Er zijn volop kansen voor verdere groei.

Cijfers:
Het bedrijf behaalt in 2020 een omzet van circa € 273.000 (laatste prognose). De onderneming is door een gewijzigde meer servicegerichte aanpak en een groter assortiment sterk gegroeid in 2020. De onderneming is ruim winstgevend.

Reden verkoop:
De reden voor verkoop is gelegen in andere activiteiten van de huidige eigenaar en in privé-redenen, de winkel vergt op dit moment teveel aandacht.

Mogelijke redenen om te kopen:
– Ondernemer die de speciaalzaak verder wil uitbouwen.
– Kans voor een (ervaren) kracht in de delicatessenzaak (van loondienst naar ondernemer).
– Strategische uitbreiding activiteiten in de branche (vestiging).

Prijs:
De vraagprijs voor de onderneming inclusief voorraad, inventaris en goodwill bedraagt € 75.000. Voor de eigenaar is een passende koper van belang die de onderneming op een vergelijkbaar niveau voortzet. De overname zal worden vormgegeven als een activa transactie. Het pand wordt gehuurd van een derde.

Contactinformatie:
Voor vragen en nadere informatie kunt u contact opnemen met André Everts, telefoon: 06-38918890, e-mail: everts@overnameinbedrijf.nl

  • Meer weten over dit onderwerp?

    Bel of mail voor een vrijblijvende kennismaking met André Everts (06 389 188 90 ).