Specialist in MKB bedrijfsovernames

KLANTEN AAN HET WOORD

Metaalbedrijf – specialist in verduurzamen van ferro en non ferro metalen

Te koop aangeboden: Metaalbedrijf – specialist in verduurzamen van ferro en non ferro metalen.

metaalbedrijf-tandwielen

OMSCHRIJVING | ACTIVITEITEN
De onderneming is actief als metaalbedrijf. Daarbij is zij specialist in het stralen en conserveren van zowel ferro als non ferro metalen, in diverse formaten en hoeveelheden. Het bedrijf is onderscheidend omdat ze zeer klant- en servicegericht werken, in combinatie met een goede kwaliteit.
Het klantenbestand is divers en verspreid over meerdere branches. Het bedrijf is in haar markt een van de betere spelers. Afnemers zijn vooral productiebedrijven in de metaal, zoals apparaten- en machinefabrieken.

Het bedrijf is beperkt commercieel actief in de markt, klanten zijn loyaal en meestal langdurig klant. Het bedrijf is gevestigd in Oost-Nederland.

BEDRIJFSVOERING
De bedrijfsactiviteiten worden vanuit een werkmaatschappij verricht. De werkzaamheden worden door een team van een viertal medewerkers uitgevoerd. Dit is exclusief het meewerkende directieteam van ruim 2 fte. Het bedrijfspand is eigendom van de ondernemers, vanuit een aparte BV. Het bedrijfspand kan verhuurd worden van Verkoper.

REDEN VERKOOP
De verkoper wil zich richten op andere ondernemersactiviteiten. Er is besloten om de aandelen van het bedrijf te verkopen. Het bedrijf biedt een stabiele basis met verdere potentie tot groei aangezien er de laatste jaren niet echt commercieel meer geïnvesteerd is.

FINANCIEEL
Het bedrijf is volwassen en financieel stabiel en gezond. Het bedrijf behaalt structureel een gemiddelde omzet van € 1 miljoen, met een EBITDA van circa € 200.000. Daarbij worden de activa gehuurd van een gelieerde onderneming.

MOGELIJKE KOPERS
Deze propositie is vooral interessant voor strategisch kopers, die al deze activiteiten uitvoeren of aanvullend wensen aan te kopen. Ook kan het interessant zijn voor een passende MBI-kandidaat. Koper dient over voldoende eigen inbreng te beschikken.

TRANSACTIE
De voorgenomen transactie betreft de verkoop van 100% van de aandelen van de onderneming. De prijs voor de aandelen cash and debt free is bepaald op € 900.000. Verkoper is bereid een warme overdracht te realiseren na de transactie. Overname in bedrijf heeft volledig verkoopmandaat. Op basis van een NDA is er een informatiememorandum beschikbaar bij serieuze interesse.

CONTACTINFORMATIE
Voor vragen en nadere informatie kunt u contact opnemen met  André Everts, everts@overnameinbedrijf.nl, 06-38918890

Meer weten over dit onderwerp?

Menu