Te koop aangeboden: Interieurbouwer in Noord-Nederland

Omschrijving:
Interieurbouwer uit het noorden van Nederland, actief in de zakelijke markt. Het bedrijf werkt vooral samen met interieurarchitecten. Er wordt geleverd aan bekende en gerenommeerde namen in diverse branches, maar vooral in de kantorenmarkt, retail en bouw. De onderneming onderscheidt zich door een servicegerichte aanpak, leveren van maatwerk en kwaliteit, leveren binnen de deadlines en ruime ervaring. Specifiek onderscheidend zijn de gevarieerde mogelijkheden binnen het bedrijf voor afwerking van de interieurs.

Bedrijfsvoering:
De onderneming wordt vanuit een werkmaatschappij verricht. Het werk wordt door 14 fte aan ervaren en betrokken medewerkers uitgevoerd, ondersteund door een schil van flexibele inhuur. De projecten worden grotendeels aangestuurd door een team van een drietal medewerkers. Het machinepark is compleet, goed geoutilleerd en up-to-date. Het ontwerp en de productie is goed geautomatiseerd. Het bedrijf is gehuisvest in een eigen pand.

Cijfers:
Het bedrijf behaalde in 2016, 2017 en 2018 een omzet van € 2,0 – € 2,5 miljoen met een brutomarge van € 1,0 – € 1,3 miljoen. In 2017 werd een genormaliseerde EBITDA van circa € 275.000 behaald en de voorlopige EBITDA voor 2018 bedraagt € 496.000. De verwachtingen voor 2019 zijn in lijn met 2018.

Reden verkoop:
De eigenaar heeft de onderneming opgebouwd tot wat het nu is. De afgelopen jaren heeft de ondernemer andere activiteiten ontplooid. Zijn wens is om daar verder mee te gaan en dat de onderneming in handen komt van een partij die met nieuwe energie de onderneming kan doorontwikkelen of integreren in een bestaande onderneming.

Mogelijke redenen om te kopen:
– Strategische uitbreiding van de activiteiten;
– Strategische verdieping in de bedrijfsketen;
– Particulier of bestaand ondernemer die nieuwe uitdaging zoekt en een groeiende gezonde onderneming wil kopen om verder uit te bouwen.

Prijs:
De prijs voor de aandelen van de onderneming is vastgesteld op € 1.500.000 (cash- and debt free), uitgaande van voortzetting van de huur van het pand. Aankoop van het pand is (aanvullend) mogelijk.

Contactinformatie:
Voor meer informatie, bel of mail André Everts:
Telefoon: 06-38918890
E-mail: everts@overnameinbedrijf.nl

  • Meer weten over dit onderwerp?

    Bel of mail voor een vrijblijvende kennismaking met André Everts (06 389 188 90 ).