Specialist in MKB bedrijfsovernames

KLANTEN AAN HET WOORD

Interieurbouwer in Midden-Nederland

Te koop aangeboden: Interieurbouwer in Midden-Nederland.

OMSCHRIJVING | ACTIVITEITEN:
De onderneming is een interieurbouwer gevestigd in Midden-Nederland, vooral landelijk actief maar regelmatig ook internationaal. De onderneming produceert voor zowel zakelijke klanten als particulieren high-end maatwerk interieurs. Veel opdrachten gaan in samenwerking met interieurarchitecten.
De onderneming staat voor hoge kwaliteit, innovatie en duurzaamheid. Het bedrijf is geen prijsvechter. Productie vindt geheel in-house plaats. Voor de toekomst biedt de ver doorgevoerde automatisering kansen voor groei van productie en omzet.

BEDRIJFSVOERING:
De bedrijfsactiviteiten worden vanuit een werkmaatschappij verricht. Het bedrijfspand is eigendom van een bovenliggende aandeelhouder en zal verhuurd worden aan de koper. De organisatie wordt gevormd door een zelfstandig opererend team van een 5-tal medewerkers. Door het geautomatiseerde proces kan met een beperkt team een forse productie gerealiseerd worden. Het bedrijf beschikt daarbij over een compleet up-to-date machinepark. De directie functioneert grotendeels op afstand en houdt een helicopterview over de processen en administratie. Het bedrijf heeft een platte organisatiestructuur en nuchtere cultuur van afspraak is afspraak.

REDEN VERKOOP:
De huidige eigenaren hebben geen opvolgers. Na meerdere decennia binnen het bedrijf werkzaam te zijn geweest, zijn zij nu op zoek naar een passende partij om het over te nemen en verder te laten groeien. Verkoper is bereid voor een beperkte periode mee te werken aan een warme overdracht van de werkzaamheden.

FINANCIEEL:
Het bedrijf is volwassen en financieel gezond. Een normale omzet voor de onderneming is momenteel EUR 1,6 miljoen. Na een daling in de coronaperiode, is de omzet weer geheel hersteld. De gemiddelde EBITDA en EBITDA 2023 bedraagt circa 300k.

TRANSACTIE:
De voorgenomen transactie betreft de verkoop 100% van de aandelen van de onderneming. Overname in bedrijf heeft volledig verkoopmandaat. Op basis van een NDA is er een informatiememorandum beschikbaar bij serieuze interesse.

De gestelde prijs voor de aandelen (cash and debt free) bedraagt € 1.450.000. Deze prijs wordt grotendeels ondersteund door de waarde van de materiële vaste activa.

Bedrijf is interessant voor ander interieurbouwers omdat het bestaande productieapparaat nog ruime capaciteit heeft voor omzet uitbreiding. Daarnaast is het aantrekkelijk voor partijen die hun productie willen automatiseren. Ook kan het interessant zijn voor een partij die centraal in Nederland een productiefaciliteit wenst.

CONTACTINFORMATIE:
Voor vragen en nadere informatie kunt u contact opnemen met André Everts, 06-38918890, everts@overnameinbedrijf.nl

 

Meer weten over dit onderwerp?