Specialist in MKB bedrijfsovernames

KLANTEN AAN HET WOORD

Allround installatiebedrijf in Oost-Nederland

Ter overname aangeboden: Allround installatiebedrijf in Oost-Nederland.

OMSCHRIJVING | ACTIVITEITEN:
De onderneming is een allround installateur in Oost Nederland en regionaal actief. De onderneming heeft een goede uitstraling en staat qua naam goed bekend. De onderneming biedt haar diensten aan op zowel de particuliere als de zakelijke markt. Zakelijk zijn er duurzame samenwerkingen met vooral aannemers en een woningbouwcorporatie. Qua type diensten is de omzet gespreid over de diverse diensten zoals service & onderhoud, storing en reparatie, vervanging, dak- en loodgieterswerk en installatie van duurzame oplossingen. Wat betreft projecten is de omzet redelijk verdeeld tussen renovatie en nieuwbouw. De focus van het bedrijf ligt op duurzaamheid en kwaliteit.

BEDRIJFSVOERING:
De bedrijfsactiviteiten worden vanuit werkmaatschappijen verricht. Het bedrijfspand is eigendom van een bovenliggende aandeelhouder en zal verhuurd worden aan de koper. De organisatie wordt gevormd door een zelfstandig opererend team van bijna 30 medewerkers. De directie is actief met de dagelijkse aansturing, met verkoopactiviteiten en administratie. Het bedrijf heeft een platte organisatiestructuur en de cultuur is erg no nonsense.

REDEN VERKOOP:
De huidige eigenaar is na meerdere decennia werkzaam te zijn geweest als ondernemer toe aan een stap terug doen en zoekt een passende partij om de onderneming verder door te laten groeien. Daarbij is verkoper bereid om via een warme overdracht de werkzaamheden over te dragen.

FINANCIEEL:
Het bedrijf is volwassen, financieel gezond en de laatste jaren sterk groeiende. Het behaalde in 2020-2022 een omzet van respectievelijk € 3,3 mio, € 4,3 mio en € 4,3 mio. De (genormaliseerde) EBITDA in die periode bedroeg € 308k, € 642K en € 421. De verwachting voor 2023 is een EBITDA van circa € 500k.  Het gemiddelde investeringsniveau bedraagt circa € 30-40K. Tot ver in 2024 is er al een goed gevulde orderportefeuille.

TRANSACTIE:
De voorgenomen transactie betreft de verkoop 100% van de aandelen van de onderneming. Overname in bedrijf heeft volledig verkoopmandaat. Op basis van een NDA is er een informatiememorandum beschikbaar bij serieuze interesse.  De gestelde prijs voor de aandelen (cash and debt free) bedraagt € 2.500.000.

MOGELIJKE KOPERS:
Deze transactie is strategisch voor andere installatiebedrijven interessant. Ook voor een MBI-kandidaat met de noodzakelijke kennis, ervaring en kapitaal kan dit een interessante propositie zijn.

MEER INFORMATIE:
Neem voor meer informatie contact op met André Everts, 06-38918890, everts@overnameinbedrijf.nl

Meer weten over dit onderwerp?